De cargofiets voor levering van pakjes

De stad slibt dicht. Levering van pakketjes per cargofiets heeft dé toekomst. Maar wanneer is de cargofiets nu écht van toegevoegde waarde voor jouw bedrijf?

Het verhaal is helder: de stad slibt dicht en de bewoners willen de stad zo leefbaar mogelijk houden, liefst met zero emmissie. Aan de andere kant zien we steeds kleinere zendingen en steeds meer just-in-time leveringen aan zowel bedrijven als consumenten.

En hop, daar gaan nog meer bestelbusjes de stad in. Ze veroorzaken extra files want wanneer er geen parkeerplek is, staan de busjes vaak dubbel geparkeerd. Dat zorgt niet alleen voor opstoppingen, het levert met regelmaat gevaarlijke situaties op.

Alternatief voor één derde van de camionettes

Het goeie is: bij zeker één derde van al deze zendingen kan de bestelbus vervangen worden door een elektrisch aangedreven cargofiets. Dat is al enkele keren bewezen door een aantal studies in binnen-en buitenland.

Zo eenelektrisch aangedreven cargofiets levert snelheid en flexibiliteit. En dat is nodig want e-commerce draait om gemak. Het is als logistiek bedrijf de kunst het gemak van online bestellen door te vertalen naar gemak in levermogelijkheden. Door met de cargofiets te leveren, zijn de bezorgers in de stad veel sneller, ze kunnen veel flexibeler inspelen op de steeds veranderende verkeerssituaties. En ze parkeren tot voor de deur zonder enige hinder voor andere weggebruikers.

Volumes tot 0,75 m3 en 275 kg zijn perfect haalbaar met een basis cargofiets. Deze fiets maakt vlot gebruik van de klassieke fietspaden. Ook dat levert een heel andere flexibiliteit en tijdswinst in vergelijking met de te volgen wegen van een bestelbus. Andere grotere modellen kunnen tot 2,5 m3 en 300 kg meenemen op één cargofiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.