iBike levert voortaan cargofietsen aan Stad Antwerpen

Aanbesteding cargobikes

De aanbestedende overheid besloot de opdracht Raamovereenkomst voor het leveren van elektrische cargofietsen met bijhorend wisselstukcontract aan u toe te wijzen.” Dat is de eerste zin uit de officiële brief van de Stad Antwerpen. We zijn er best fier op. iBike levert dus de komende jaren alle cargobikes aan de verschillende stadsdiensten.

Kwaliteit, service en duurzaamheid doorslaggevend

Op de verschillende onderdelen behaalt iBike een totaalscore van 95 punten op 100. Zeker onze service-aanpak werd uitstekend beoordeeld. Belangrijk want een fiets en zeker een fiets die élke dag intensief ingezet wordt, vergt onderhoud. En dat doe je best in de buurt. De Stad koos bewust enkel voor topmerken die hun duurzaamheid reeds bewezen hebben én die tegen een Antwerps stootje kunnen, lees ook op kasseien en hobbelige terreinen kunnen bollen.

Wat is een Cargobike?

Een cargobike is een vrachtfiets of een bakfiets voor bedrijven. Bedrijven verplaatsen, vervoeren en transporteren heel wat. Intern op hun eigen bedrijfsterreinen en/of extern tot bij de klant, B2B en B2C. Bij iBike hebben we gekozen om deze ‘bakfietsen’ cargobikes te benoemen. Maar weet dus dat dit fietsen voor bedrijven zijn met heel wat laadvermogen en oneindig veel laadmogelijkheden.

Welke cargobikes?

Onze Stad koos voor een breed inzetbaar assortiment: van échte ‘bakfietsen’ tot handige fietsen met uitgebreide bagagemogelijkheden zoals de Tern GSD. Een volwaardig alternatief voor een bakfiets of voor de combinatie fiets + trailer.

cargo trailer Antwerpen

Alternatief voor één derde van de camionettes

Bij zeker één derde van alle zendingen kan de bestelbus vervangen worden door een elektrisch aangedreven cargofiets. Dat is al enkele keren bewezen door een aantal studies in binnen-en buitenland.
Zo een elektrisch aangedreven cargofiets levert snelheid en flexibiliteit. En dat is nodig want oa e-commerce draait om gemak. Het is oa als logistiek bedrijf de kunst het gemak van online bestellen door te vertalen naar gemak in levermogelijkheden. Door met de cargofiets te leveren, zijn de bezorgers in de stad veel sneller, ze kunnen veel flexibeler inspelen op de steeds veranderende verkeerssituaties. En ze parkeren tot voor de deur zonder enige hinder voor andere weggebruikers.

Volumes tot 0,75 m3 en 275 kg zijn perfect haalbaar met een basis cargofiets. Deze fiets maakt vlot gebruik van de klassieke fietspaden. Ook dat levert een heel andere flexibiliteit en tijdswinst in vergelijking met de te volgen wegen van een bestelbus. Andere grotere modellen kunnen tot 2,5 m3 en 300 kg meenemen op één cargofiets.

Iets voor jouw onderneming?

Zin om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van cargobikes in jouw organisatie? Neem dan contact op. We delen graag onze kennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.