Douze

Franse cargo bike specialist

Douze fietsen zijn aanpasbaar – je kan kiezen welke elementen het beste passen bij je behoeften. Douze ontwikkelt en monteert fietsen in Beaune, Frankrijk. Deze fietsen circuleren dagelijks zodat bakkers, loodgieters, elektriciens, enz…. hun job kunnen uitvoeren.

Hun V2-gamma is volledig aanpasbaar. Je kan kiezen welke elementen het beste bij je behoeften passen, met de modellen UP en F die voldoen aan de behoeften van zowel professionals als gezinnen. Alle modellen zijn verkrijgbaar met of zonder elektrische hulp en kunnen in twee delen worden gesplitst.

Het fabriek van Douze

Beetje bij beetje groeide het DOUZE-team, werd de ontwikkeling geïntensiveerd en werd de productie gestructureerd. In 2016, overtuigd door de kwaliteit van de producten en dat de toekomst in de fietsvracht ligt, sloten Michèle, Ariel en Francisco zich als aandeelhouders aan bij het avontuur.

Ze hebben allemaal dezelfde ambities en gebruiken hun energie om van DOUZE Cycles een belangrijke speler in de cargobike-cultuur te maken. Ze willen een positieve en duurzame invloed hebben op de trend naar zachte en duurzame mobiliteit. Het team is gepassioneerd en trots om te werken in een bedrijf dat de toekomst creëert.

Configureer je Douze Cargo bike samen met ons.

Snelle scheiding van voor- en achterwiel

Met het innovatieve snelspansysteem kan je de voorkant van het achterframe van een DOUZE V2 in minder dan 2 minuten van het achterframe scheiden.

Gemakkelijk te vervoeren en op te bergen: met de splitsing heb je de mogelijkheid om je bakfiets in de kofferbak van uw auto, op een bagagedrager, in een smalle ruimte of gang, of zelfs opgehangen aan de muur in te pakken.

Maatwerk: De lengte van het voorframe is eenvoudig te veranderen. Met de snelsluiting kunt u uw frame eenvoudig verwisselen.

douze

2X2-kabelbesturing

DOUZE Cycles is de eerste fabrikant die cargobikes met kabelbesturing verkoopt. Vergeleken met standaard bakfietsstuursystemen (stang en kogelkoppen) bieden zij een lichtere en eenvoudigere oplossing voor het nemen van scherpe bochten.

Het systeem van kabelsturing biedt een uitzonderlijke handeling en laat de vork toe om meer dan 75º naar links of rechts te draaien. Deze wendbaarheid geeft elke fiets een krappe draaicirkel voor lastige ruimtes.
Douze gebruikt buitenkabels die speciaal ontworpen zijn voor gebruik op fietsen, die bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Innovatie en ontwerp

DOUZE Cycles is begonnen aan dit ongelooflijke avontuur omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze kunnen innoveren in deze unieke sector van cargobikes. Ze wilden een ontwerp dat pure esthetiek, zachte lijnen en eenvoudige bediening combineert.

Ontworpen en gemonteerd in Frankrijk

Douze heeft ervoor gekozen om de productie te vestigen in het hart van Bourgondië, vlakbij Beaune en Dijon. Gelegen tussen Lyon en Parijs, is het een strategisch kruispunt om de belangrijkste assen naar de buurlanden zoals Duitsland, Zwitserland, België en Nederland te bereiken.

Ze zijn trots (alle Fransen zeker 😞) dat zij hun bakfietsen wereldwijd kunnen exporteren, waarvan het ontwerp en de montage volledig in Frankrijk zijn gemaakt.

Hoe Douze begon

Op de PARIS CARGO BIKE MEETING 2013 ontmoeten Thomas en Bruno elkaar. Ze zijn beiden gepassioneerd door fietsen en delen dezelfde visie op zachte mobiliteit.

Thomas, met meer dan tien jaar internationale ervaring in industrieel ontwerp, en Bruno, met een achtergrond gericht op fotografie en communicatie, vormen een complementaire samenwerking. Ondersteund door Hervé en Yves zette de DOUZE-fabriek in 2014 haar eerste stappen. Samen hebben ze de laatste hand gelegd aan de MESSENGER V2 met twee belangrijke innovaties voor een bakfiets: kabelsturing en snelle scheiding van het voor- en achterdeel.
Het nieuwe model werd onthuld op de BERLINER FAHRRADSCHAU beurs in maart 2014. Het is de lancering voor het grote publiek en professionals.