Gleam cargobikes voor vakmensen

De fietsen van Gleam zijn ontworpen tot in het kleinste detail, gebouwd om lang mee te gaan en om je een geweldige rijervaring te bieden. De Duitse makelij met een Bosch-elektromotor garanderen topkwaliteit.

Met de Gleam Cargobikes kan je snel en veilig door het stadsverkeer rijden. De unieke Dynamic Tilting Technology zorgt ervoor dat je lading in elke situatie beschermd blijft.

Deze Cargo eBike is voor jouw activiteiten gebouwd

We weten hoe belangrijk elke lading is. Daarom heeft Gleam technologie ontwikkeld die elke lading beschermt en in balans houdt in stedelijke en landelijke gebieden. Dankzij de Dynamic Tilting Technology® is de fiets op alle oppervlakken uiterst eenvoudig te bedienen. Leun vrijuit in de bochten en fiets over de stad en het platteland als nooit tevoren. Dankzij het slanke ontwerp kan je door deuren, smalle straten en langs files rijden.

Het laadplatform biedt veel ruimte voor de lading en is superflexibel, want er zijn verschillende aanpassingsmogelijkheden. De krachtige elektromotor en het hoogwaardige materiaal van de fiets maken het mogelijk om leuke en langdurige ritten te maken. Met de lading achterin heb je altijd volledige controle over het verkeer. Met de volledige vering heeft de lading geen last meer van hobbelige wegen of kasseien. Je kan makkelijk alle stedelijke hindernissen nemen terwijl je lading in balans blijft.

Wil je de Gleam cargo bike ontdekken en een testrit maken? Of de verschillende opbouwmogelijkheden bespreken? In de iBike Cargo-showroom in de Lange Lozanastraat kan dat. Of wil je dat wij jou contacteren met meer info? Je kan zo je wil alle Gleam-mogelijkheden ook zelf ontdekken.

Geschiedenis van GLEAM

Het idee voor GLEAM werd geboren in 2010, toen een Weense fietsboodschapper op zoek was naar het ideale voertuig voor zijn dagelijkse werk. In zijn zoektocht naar dé oplossing, maakte Mario Eibl, een gepassioneerd fietser en technisch expert met start-up ervaring zijn allereerste GLEAM-prototype. In de loop der jaren werd de GLEAM Cargo eBike verder ontwikkeld tot in het kleinste detail.

De speciaal ontwikkelde curve-kanteltechniek werd geperfectioneerd en viel meerder malen in de prijzen zoals de “Landing Zone Contest” (2015), “Revolutionizing transport systems” van Kapsch Innovation Camp (2015). In 2019, KIC InnoEnergy SE werd aandeelhouder om de seriële bouw van het voertuig te starten. In datzelfde jaar werd GLEAM geselecteerd door het succesvolle innovatie-adviesbureau WhatAVenture. Sindsdien werkt GLEAM nauw samen met WhatAVenture en CEO Stefan Perkmann Berger treedt op als co-oprichter en adviseur van GLEAM.

WhatAVenture is sinds maart 2020 ook aandeelhouder van GLEAM. Een belangrijke stap in de richting van succesvolle serieproductie was de selectie van de productiepartners. In 2019 werd een partnerschap aangegaan met het Italiaanse ingenieursbureau Ricardo (nu Wheelab). Het team heeft jarenlange ervaring in de motorindustrie en is verantwoordelijk voor het ontwerp, de detailconstructie en “Design for Manufacturing”.

Vervolgens werd de partner voor de assemblage geselecteerd: Technologies Added uit Nederland. Dankzij de innovatieve Smart Factory en de klantnabijheid is Technologies Added de ideale pasvorm voor aan de behoeften van GLEAM en zijn klanten te voldoen en het voertuig in serie te produceren. GLEAM is sinds februari 2020 in serieproductie en de eerste eBikes zijn, ondanks de door het coronavirus gecreëerde hindernissen, precies op tijd voor het begin van het fietsseizoen.