Radkutsche

Radkutsche is een jong team van toegewijde fietsliefhebbers voor wie de e-bike en de vrachtfiets niet alleen een beroep is, maar ook een manier van leven. Dit wordt ook weerspiegeld in onze e-bikes, transportfietsen en riksja’s.

Hun doel is nl duurzame mobiliteit. Al hun energie gaat naar het ontwerpen van de perfecte vrachtfiets. Twee of drie wielen, de bakfietsen zijn doordacht, ergonomisch en worden zo al snel jouw gezelschap voor elke dag.

Ze worden niet in massa geproduceerd in Taiwan of China, maar worden met de hand gemaakt.

Radkutsche  is van mening dat het belangrijkste punt op de weg naar een nieuwe duurzame mobiliteit de afstemming is van de componenten. Niet alleen in termen van duurzaamheid en bruikbaarheid – door het perfectioneren van de interactie tussen de twee schijven, de elektromotor en menselijke macht, kunnen auto’s worden vervangen en zullen ze  overbodig worden.

Radkutsche Musketier Caretaker
Radkutsche Musketier Caretaker

Filosofie van Radkutsche

De huidige trend naar privé-vervoer zal zich in de toekomst voortzetten. Om onze klimaatdoelstellingen te bereiken, hoeven we niet noodzakelijkerwijs onze mobiliteit te beperken, maar moeten we de keuze van het vervoermiddel heroverwegen.

Met de Radkutsche Cargo Bikes gaat milieubescherming in de vorm van duurzame mobiliteit hand in hand!

Hun schone mobiliteitsalternatieven voldoen aan de wensen van de meest individuele vormen van vervoer. De RAPID brengt u naar de hoeken van elk stadscentrum. Zonder files leidt de weg direct ontspannen naar de plaats van werken, winkelen en wonen. Je bent flexibeler dan met lokaal vervoer en, vooral in de binnensteden, vaak nog sneller dan met de auto.

Tegelijkertijd kan de MUSKETIER gewichten van meer dan 300 kg vervoeren op de voetafdruk van een europallet. De apparatuur met elektronische ondersteuning maakt de MUSKETIER en de RAPID ook geschikt voor heuvelachtig terrein, voor fietsers anders nogal onaantrekkelijke steden.

Hun Cargo Bikes leiden zo tot een aanzienlijke vermindering van de geluidsoverlast, een betere bescherming van de gezondheid en het milieu, waardoor de levenskwaliteit voor iedereen verbetert. Tegelijkertijd zijn ze goedkoop, klein, flexibel en effectief.