Opbouw en accessoires

Cargobikes zijn pas écht handig als ze de juiste opbouw hebben. Met opbouw bedoelen we de constructie op de fiets die toelaat om goederen veilig te stockeren tijdens het transport. De opbouw kan ook een constructie zijn ideaal uitgedacht om bepaalde diensten te leveren. Je kan opteren voor het (standaard)aanbod van de fietsleveranciers of je kan een op maat gemaakte constructie (laten) bouwen.

Flightcases

Een flightcase wordt gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen, maar voornamelijk om producten veilig in te vervoeren. Een flightcase is te herkennen aan zijn kenmerkende profielen om de hoeken en randen te beschermen. Verschillende (lokale) leveranciers bieden maatwerk voor cargobikes aan. Ook het standaardaanbod van enkele merken van cargobikes kan in vele gevallen perfect zijn. iBike Cargo adviseert, brengt partijen samen om tot de juiste betaalbare oplossing te komen.

Groendienst, stadreiningsdienst

Groendiensten kunnen evengoed gebruik maken van cargobikes. De elektrische bakfiets is een aanvulling op de klassieke voertuigen van de groendienst, want wagens met laadbak blijven wellicht nodig om grotere machines en materiaal te vervoeren. De elektrische cargobike kan hiervoor een alternatief zijn om bv. in de binnenstad en parken het onderhoud uit te voeren.

Start thinking into the box!

Je temperatuurgevoelige zendingen (koudeketen en warmteketen) doe je in een koelwagen. In de file, gezellig samen met je concurrenten in hun witte bestelwagens. Toch? Of beter: veilig in een herbruikbare, zelfgekoelde Etheclobox, als deel van een grotere zending, traceerbaar met temperatuurmonitoring. Correct, flexibel, ecologisch. Ja toch? iBike Cargo is al jaren fan van Etheclo, van hun producten en van hun ingenieus doordacht maatwerk. Lees verder

Tracefy

Track & trace vlootbeheer

GPS-tracker, online dashboard en connectiviteit in één

Onze oplossing voor vlootbeheer bestaat uit een GPS-tracker die de eigenaar van e-bikes voorziet van waardevolle data. Connected voertuigen dus. Deze data is toegankelijk in een online dashboard en/of app. Een solide en tegelijk flexibel systeem, want het maakt niet uit om wat voor type e-voertuig het gaat en hoeveel. Dus of je nu één elektrische cargobike hebt of een vloot van 10: ons systeem kan dat aan. Met één universele GPS-tracker.

Jouw merk op je cargobike

Je hebt de keuze gemaakt om met cargobikes dingen te transporteren. Mooi. De hele wereld mag het weten. Breng daarom je merk aan op je cargobike dmv speciale stickers, magneetstickers, …

Vraag raad aan onze specialisten en gebruik onze ervaringen met stickers op specifieke materialen. We werken hiervoor samen met gespecialiseerde firma’s. Zij kennen ondertussen alle afmetingen (van de standaardfietsen) en brengen de stickers zelf aan in onze winkel. Ook dat is specialistenwerk.