Over iBike Cargo

De missie van iBike Cargo

Het aantal bestelwagens in de stad verminderen en vervangen door milieuvriendelijke oplossingen.

Toegevoegde waarde leveren aan organisaties die cargobikes inzetten. Organisaties als ambachten, koeriers, kmo-bedrijven, steden en gemeenten, verenigingen, bedrijfsterreinen, industriële omgevingen, groendiensten, …

Welke doelstelling heeft iBike Cargo?

iBike Cargo wil een belangrijke bijdrage leveren om 50% van de binnenstedelijke logistiek via ecologisch verantwoorde middelen te laten gebeuren.

Het iBike Cargo-project

Het project staat voor duurzaam-milieuvriendelijk transport van goederen in het binnenstedelijk gebied (Antwerpen en zijn districten). Het inzetten van cargofietsen draagt bij aan propere lucht, de verkeersdrukte en aan de ecologische afdruk van een grootstad.

Voor het leveren van toegevoegde waarde aan organisaties kijken we verder dan Antwerpen als grootstad. Bijna elke ondernemer zou zich de vraag moeten stellen wat anders en beter kan, en daar hoort een sterk mobiliteitsplan als aantrekkingskracht zeer zeker bij.

Gezamenlijke aanpak leidt tot succes

Altijd samen met onze klanten

De expertise en ervaring van iBike in combinatie met logistieke kennis maakt iBike Cargo uniek. Door met onze klanten mee te denken en hen toegevoegde waarde te bieden met oa inspirerende en klantgerichte marketing mikken we op een hogere doelstelling. Bovendien kennen we onze stad Antwerpen en zijn specifieke eisen qua mobiliteit door en door.

Door deze aanpak te combineren met de uitdagingen van de klant geraken we altijd verder.

Hoe willen we onze missie bereiken?

Door in partnership intens samen te werken met andere stakeholders. Belanghebbenden die een duurzame oplossing willen bieden aan de (vracht)mobiliteit in Antwerpen en ver daarbuiten. iBike Cargo wil daarbij een speler zijn in die hele ketting en zijn ervaring delen met partners.

Het iBike Cargo team

Marc leidt iBike en is mede vanuit zijn ervaring in techniek en mechaniek ideaal geplaatst om de combinatie fiets en transport uit te dragen. Door zijn vele contacten in de (Antwerpse) ondernemerswereld ziet Marc snel en concreet kansen om met cargobikes toffe en rendabele  oplossingen te bieden. Marc was recent nog op het Cargobikefestival in Duitsland en Nederland en de initiatiefnemer van ons eigen Cargobikefestival.

Nico leidt de Cargo-winkel in de Lange Lozanastraat te Antwerpen. Zijn technische expertise en ervaring met talloze ‘beroepen’ die vrachtfietsen inzetten, maken van hem een Cargoloog: een absolute expert in cargobikes. Wil je Nico’s know inzetten om tot de juiste cargo-opstelling te komen? Boek dan zeker een afspraak in, zo maken we maximaal tijd om naar je verwachtingen te luisteren en het juiste aanbod voor te stellen.

Tim was jarenlang winkelverantwoordelijke in de Lange Lozanastraat. Daar  specialiseerde Tim zich in bakfietsen en cargobikes. Vanuit deze specialisatie is Tim onze Cargoloog geworden: onze absolute expert in cargobikes. Tim geeft advies en presentaties over de vele mogelijkheden van cargobikes in Antwerpen en ver daarbuiten.

Koen

Koen is gepassioneerd door marketing met fietsen. Hoe kan je als zelfstandige, vrij beroep, kmo of gemeente bijdragen aan je imago door het inzetten van de juiste fietsoplossing? Cargobikes kunnen een uitstekende oplossing bieden voor heel wat ondernemingen. Dat ook de mobiliteit hierdoor voor een deel opgelost wordt, is uiteraard mooi meegenomen.