Riese & Müller: de nieuwe Packster 70

De Packster 70 maakt het leven gemakkelijk. Of je nu een berg materialen of gereedschappen wil vervoeren: deze cargobike brengt alles veilig naar de gewenste bestemming. Hierbij overtuigt de fiets met een supereenvoudige handeling, veilige rijeigenschappen en milieuvriendelijke materialen. Dankzij het zadel en de stuurpen die in hoogte verstelbaar zijn past de fiets zich in een handomdraai aan verschillende fietsers aan.

Een frisse blik op “Cargo”: De Packster 70

Met de Packster 70 introduceert Riese & Müller een e-cargo-bike die optimaal voldoet aan de stedelijke mobiliteitsbehoefte. Daarnaast is hij door de modulaire constructie erg flexibel: achter het nieuwe ontwerp zit een laadconcept dat inzetbaar is voor gezinnen, maar ook voor zakelijke doeleinden. Zo biedt de Packster 70 maximale bergruimte, en kunnen in de veilige EPP-box tot wel drie passagiers en/of ladingen tot een totaalgewicht van 200 kg vervoerd worden.

Door het kabelstuursysteem heeft de Packster 70 een minimale draaicirkel, wat in de beperkte ruimte in de stad grote voordelen biedt. Hoogste kwaliteit, innovatie, veiligheid en rijplezier: features zoals een optioneel rem- en grootlicht, een zelfontwikkelde stabiele cargo-bike-rem, een bescherming tegen zijdelingse botsingen en de in een aantal landen standaard ingebouwde RX Chip laten zien waar het premiummerk Riese & Müller voor staat.

Optisch oogt de Packster 70 als uit één stuk: de accu’s met een capaciteit tot 1250 Wh en de EPP-box zijn geïntegreerd in het frame. Met heldere, dynamische lijnvoering versmelt de box met de bike, terwijl de achterkant het design van de Charger-serie doorvoert en de Packster 70 onmiskenbaar in de modellenreeks van Riese & Müller plaats laat nemen.

“Tot nu toe was het bij cargo-bikes gebruikelijk om eerst het chassis te ontwikkelen, en dan de carrosserie daarop op te bouwen. Bij de Packster 70 hebben we die werkwijze helemaal omgegooid en hem ontwikkeld volgens het “Best Packaging”-principe. Bij de ontwikkeling van de carrosserie hebben vanaf het begin rekening gehouden met alle onderdelen, zodat er een optimale synergie ontstond. We hebben ieder hoekje en iedere vierkante millimeter benut, en konden zo heel veel verschillende functies integreren,” aldus Markus Riese. “Met de Packster 70 zetten we een nieuwe standaard als het gaat om rijgedrag en laadvolume voor een e-cargo-bike van deze afmetingen. Ook de accessoires zijn zodanig ontwikkeld dat ze meer dan ooit geschikt zijn voor alledaags gebruik.”

De nieuwe Packster 70

De nieuwe en wendbare Packster 70

  • Kabelbesturing: laat een veel grotere draaihoek toe en is veel lichter dan een stuurstang
  • Veilige polypropyleen doos
  • 350 liter volume in de doos
  • Laag zwaartepunt
  • Tot 2 x 625 Wh batterijen voor een ongeëvenaarde autonomie
  • Kleuren: wit, rood en grijs
  • Afmetingen: 265 cm lang x 65 cm breed

Beschikbaar vanaf november 2020 – contacteer ons om deze fiets te ontdekken.

Tagged