Wat is een cargobike?

Binnenstedelijk transport met cargobike

Een bakfiets voor bedrijven. Een vrachtfiets. Dat is de meest voor de hand liggende verklaring voor een cargobike.

Bedrijven verplaatsen, vervoeren en transporteren heel wat. Intern op hun eigen bedrijfsterreinen en extern tot bij de klant. Bij iBike hebben we gekozen om deze ‘bakfietsen’ cargobikes te heten. Maar weet dus dat dit fietsen voor bedrijven zijn met heel wat laadvermogen en oneindig veel mogelijkheden.

Stadslogistiek met cargofiets

Levering van pakketjes per transportfiets heeft een toekomst. Maar wanneer is de fiets nu echt van toegevoegde waarde?

Het verhaal is helder: steden slibben dicht en gemeenten willen steden zo leefbaar mogelijk houden. Ze beperken transport per bestelbus en nemen steeds strengere maatregelen om dit te bewerkstelligen. Aan de andere kant zien we steeds kleinere zendingen en steeds meer just-in-time leveringen aan zowel bedrijven als consumenten. Dit leidt tot heel veel meer bezorgverkeer.

cargobikeVoor bedrijven, met of zonder flightcase

Cargofietsen of vrachttfietsen worden door koerierdiensten, pizzabezorgers of elk ander bedrijf gebruikt om goederen in en rond een stad of gemeente te leveren.

Snelheid, veiligheid en comfort zijn ook hier erg belangrijk. Je combineert de flexibiliteit van een bakfiets met de kracht van een kleine bestelwagen. Het bespaart je tijd, geld en filestress. Ook hier zijn diverse oplossingen: met koelbox, flightcase of met een laadplatform waar u zelf voor de opbouw zorgt. De fiscus ondersteunt de aanschaf van een fiets voor bedrijfsdoeleinden. Leasen kan uiteraard ook.

De fiets als uitstekend alternatief voor bestelauto’s en -busjes

Leveranciers, loodgieters, pizzaboys, gezinnen,… allemaal geraken ze steeds moeilijker door het centrum van onze steden. Naast de lange verplaatsingstijd, is het vinden van een parking stresserend. Dat verklaart de opkomst en stijgende aankopen van cargobikes. Wanneer je op je bestemming bent, zet je je vrachtfiets met bak snel en gratis dicht bij de ingang. Dat bleek ook uitvoerig op ons 2de Cargobikefestival.

Ontdek ons aanbod van kwaliteitsvolle cargobikes en cargo trailers.

Bakfiets en boomverzorging: boompje over opzetten?

Bergenboomverzorging leggen hun werf- en klantenbezoeken met de fiets af. Niet evident. Maar als je goed plant en organiseert, lukt een groot deel van die kilometers ook met de benen. Dit draagt bovendien bij tot een beter klimaat. Dat zijn ze bij Bergenboomverzorging niet alleen verplicht naar het milieu. Ze wilden het ook gewoon zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.